google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

Martina, uw acupuncturiste in Zwolle

lid NVA
acupunctuur & chinese kruiden & cupping & moxa & voedingsadviezen
Afspraak mogelijk op maandagen, dinsdagen en vrijdagen

Opleiding
Na haar voltooide fysiotherapie opleiding in Praag is Martina door prive omstandigheden terechtgekomen in Nederland.  Ze volgde opleiding tot acupuncturist op the Anglo Dutch Institute for Oriental Medicine in Amsterdam (tegenwoordig TCMA genoemd). Martina is sinds 1998 praktiserend acupuncturist. In 1999 is ze ook afgestudeerd in Chinese kruidengeneeskunde. 

Via een groot aantal nascholingen en seminars heeft zij zich later verdiept in de toepassing van Chinese Geneeskunde op het gebied van gynaecologie en dermatologie. In 2007 heeft zij een postgraduate opleiding in Engeland gevolgd in toepassen van Chinese kruidengeneeskunde in dermatologie. 
In 2009 volgt Capousek het Didactisch tract verzorgd door Windesheim Zwolle en start met haar werkzaamheden als docent op Traditional Chinese Medicine Academie, de acupunctuuropleiding op HBO nivo. Later wordt ze ook gevraagd om college's te geven op TCMA Post. De onderwerpen zijn onder andere hormonale huidklachten, eczeem en hooikoorts.

China studiereizen
Martina heeft in 2005 een stage in China ( Dongzhimen Hospital, Beijing) gelopen, gericht op neurologische aandoeningen. Ze heeft zich toen met name verdiept in ziekte van Bell.
In 2014 is heeft zij deelgenomen aan gynaecologie studie reis naar Jinan in de Shandong TCM hospital. De nadruk van de studie was het behandelen van verminderde vruchtbaarheid.  Verslag van de reis.

Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur
Martina heeft lange tijd een actieve rol gespeeld in de NVA. Ruim acht jaar was zij bestuurslid en voorzitter van de afdeling Gedrag&Welzijn. In die rol was zij nauw betrokken bij onderzoeken door de Consumentenbond, waardoor vergoeden door alle ziektekostenverzekeraars mogelijk werden (het rapportcijfer is in die periode gestegen van 7,7 naar 9,5). Daarnaast heeft zij voor NVA een onderzoek uitgevoerd naar de tevredenheid van patiënten.

In 1999 nam Martina deel aan het wetenschappelijk onderzoek naar het therapeutische effect van acupunctuur op chronische spanningshoofdpijn, in samenwerking met de Radboud universiteit Nijmegen en de NVA. In 2004 participeerde zij in het effectiviteitonderzoek naar behandeling van stuitligging door moxa. In 2005 gaf zij mede vorm aan de NVA-studie naar toetsing van het pijnmeetinstrument (VAS score).

Praktijk
Ze is begonnen in 1998 als vaste waarneemster in het Acupunctuur Centrum Apeldoorn. Daarna zetten ze haar eigen praktijk in Zwolle op, die ze Acupunctuur Zwolle noemde.  Gedurende de jaren waren er verschillende acupuncturisten werkzaam, waaronder Margeet Ubels, Esther van Dorst en Fjodor Poort.  Martina verhuisde ondertussen naar Amsterdam. In 2008 richtte Martina een tweede praktijk op in Amsterdam: Acupunctuur NU. Beide praktijken zijn later samengebracht onder de naam Het Chinese idee. In 2015 keert Martina terug naar Zwolle, en verandert de praktijknaam in Bloesem Acupunctuur. De praktijk blijft echter bij de KVK ook geregistreerd onder haar eerste naam: Acupunctuur Zwolle. 

Gratis online ondersteunig door Martina 

meer over Martina