google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

Psoriasis

Wel 2% van alle Nederlanders heeft deze ziekte. Van de oorzaak is weinig meer bekend dan dat erfelijke factoren een rol kunnen spelen. Ook kan emotionele stress de ziekte beïnvloeden. Bij psoriasis is sprake van te snel groeiende huidcellen begin lees verder die schubachtige schilfers veroorzaken. Naast de typische plakvormende verschijningsvorm komen ook druppel psoriasis (Gottate) en een pustulaire vorm op handpalmen en voetzolen voor.

De reguliere geneeskunde biedt een scala aan uitwendige en inwendige behandelingen die de intensiteit van de ziekte verminderen. Die maken het leven van de patiënt dragelijker.

De oosterse oplossing

Met acupunctuur verbetert uw stressbestendigheid waardoor de intensiteit van de klachten wordt verlicht. Psoriasis kan genezen worden door het gebruik van Chinese kruiden. De keuze van de soort kruiden is afhankelijk van de kleur en dikte van de schilfers, de plek waar de ziekte zich voordoet en de intensiteit van de jeuk. Verder bezien wij naar uw gehele functioneren.

Op grond van deze informatie stellen wij uw diagnose in termen van Chinese geneeskunde. En bepalen we uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. De behandelduur is circa drie maanden met consulten om de twee à drie weken waarbij de kruiden kunnen worden aangepast. Om de voortgang te beoordelen maken wij zowel bij aanvang van de behandeling als tussentijds foto’s.

Voor onderzoeksresultaten zie: http://www.avicenna.co.uk/research-lifestyle/article/view/treatment-of-psoriasis-with-chinese-medicine/163/