google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

Huidklachten

We helpen uw huid op een natuurlijke wijze te herstellen.

Onze huid is een orgaan. Net als bij de andere organen kan de gezonde werking van onze huid verstoord raken. Zowel interne als externe factoren zijn van invloed op het functioneren van onze huid. Interne factoren kunnen zijn: het niet goed werken van een inwendig orgaan, het vasthouden van afvalstoffen, een niet goed werkend immuunsysteem of grote emotionele druk. Externe factoren kunnen zijn: verkeerde eetgewoonten, te weinig drinken, teveel blootstelling aan de zon, het gebruik van medicijnen en huidproducten. Martina Capousek heeft in 2010 een speciale  dermatologie-opleiding gevolgd in Engeland (Practical Dermatology , TCM Diploma Course with Mazin Al-Khafaji).  Ze  heeft inmiddels veel ervaring opgedaan en goede resultaten behaald met urticaria, acné, rosacea, eczeem en psoriasis.

 

inste drie maanden.

Acrovesiculeus  (pomphopolyx) eczeem

Dit eczeem wordt gekenmerkt door kleine blaasjes op de zijkanten van vingers en handpalmen en soms ook op tenen en voeten. De jeuk is hevig. De blaasjes kunnen barsten of verdwijnen. Daarna volgt een ‘droge fase’ met schilfers en kloven met minder jeuk. Het doet zich voor bij mannen en vrouwen met een leeftijd tussenbegin lees verder de 20 en 40 jaar, maar vaker bij vrouwen. Een eerste aanval ontstaat vaak bij warm weer of na langdurige stress. De aandoening is cyclisch, waarbij natte en droge fasen afwisselen.

De westerse behandeling bestaat uit hormoonzalf, aanvettende zalf, teerzalven, zalven met calcineurinremmers, pillen en lichttherapie. Het gebruik van kaliumpermanganaat helpt de blaasjes indrogen en infectie bestrijden maar handen, voeten of nagels worden hierdoor tijdelijk bruin van kleur.

De oosterse oplossing

De Chinese geneeskunde ziet dit eczeem als een uiting van een dieper gelegen probleem. Wij gaan ervan uit dat iemand met dit eczeem belast is met aanwezigheid van onzuivere energie met Hitte en Vuur Toxin component. Dit zullen wij eerst intern zuiveren met Chinese kruiden en acupunctuur. Daarnaast schrijven wij ook uitwendige kruidenbadjes voor.

We onderscheiden 3 types:

  1. Lever en Galblaas Damp Hitte met Vuur Toxin. Met blaasjes tussen de vingers, in ernstige gevallen ook op de palmen en dorsum van de handen of zelfs armen, nek en gezicht.
  2. Milt Damp-Hitte met Vuur Toxin. Gekenmerkt door blaasjes, meestal op de tenen en voeten, vaak in combinatie met spijsverteringsklachten en vermoeidheid.
  3. Qi en Xue leegte met Vuur Toxin. Gekenmerkt door kloven, droge huid en weinig blaasjes. Verder is er vermoeidheid en slapeloosheid.

Op grond van deze informatie stellen wij uw diagnose in termen van Chinese geneeskunde. En bepalen we uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. De behandelduur is drie maanden. Na de genezing moet de huid nog zes maanden worden ontzien. U krijgt hier adviezen over.

Atopisch eczeem

Deze jeukende huidontsteking is chronisch, vaak levenslang sluimerend aanwezig met actieve periodes. Het kan erfelijk zijn. Atopisch eczeem is onderdeel van begin lees verderhet atopisch syndroom dat bestaat uit eczeem, hooikoorts en astma, maar kan zich ook afzonderlijk uiten.

De normale westerse behandeling bestaat uit uitwendige zalf op basis van corticosteroïden of teerzalf en een inwendige kuur van Antihistaminica of corticosteroïden.

De oosterse oplossing

De Chinese geneeskunde ziet atopisch eczeem als een ernstige verstoring van het energetisch systeem. We onderscheiden zeven typen. De diagnose wordt gesteld aan de hand van de plaats en uiterlijk van het eczeem.

Het eczeem kan namelijk verschillende vormen aannemen: droog en rood, droog met verhardingen, met papels, pustels, gele korsten, vochtblaasjes en sijpelend vocht, met duidelijke grens met de gezonde huid of vage grens met gezonde huid. De mate van de jeuk en de tijd in het etmaal waarop de jeuk het hevigst is, zijn ook van belang. Daarnaast kijken wij naar het functioneren van orgaan systemen. Wij zullen u vragen stellen over bijvoorbeeld uw spijsvertering, transpireren en uw slaappatroon.

Op grond van deze informatie stellen wij uw diagnose in termen van Chinese geneeskunde. En bepalen we uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. Die zullen bestaan uit wekelijkse acupunctuur (later afgebouwd naar eenmaal per twee of drie weken) en inname van Chinese kruiden. De behandelduur is drie tot zes maanden.

Psoriasis

Wel 2% van alle Nederlanders heeft deze ziekte. Van de oorzaak is weinig meer bekend dan dat erfelijke factoren een rol kunnen spelen. Ook kan emotionele stress de ziekte beïnvloeden. Bij psoriasis is sprake van te snel groeiende huidcellen begin lees verder die schubachtige schilfers veroorzaken. Naast de typische plakvormende verschijningsvorm komen ook druppel psoriasis (Gottate) en een pustulaire vorm op handpalmen en voetzolen voor.

De reguliere geneeskunde biedt een scala aan uitwendige en inwendige behandelingen die de intensiteit van de ziekte verminderen. Die maken het leven van de patiënt dragelijker.

De oosterse oplossing

Met acupunctuur verbetert uw stressbestendigheid waardoor de intensiteit van de klachten wordt verlicht. Psoriasis kan genezen worden door het gebruik van Chinese kruiden. De keuze van de soort kruiden is afhankelijk van de kleur en dikte van de schilfers, de plek waar de ziekte zich voordoet en de intensiteit van de jeuk. Verder bezien wij naar uw gehele functioneren.

Op grond van deze informatie stellen wij uw diagnose in termen van Chinese geneeskunde. En bepalen we uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. De behandelduur is circa drie maanden met consulten om de twee à drie weken waarbij de kruiden kunnen worden aangepast. Om de voortgang te beoordelen maken wij zowel bij aanvang van de behandeling als tussentijds foto’s.

Voor onderzoeksresultaten zie: http://www.avicenna.co.uk/research-lifestyle/article/view/treatment-of-psoriasis-with-chinese-medicine/163/