google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

Blaasjes eczeem op de handen (en of voeten)

Acrovesiculeus  (pomphopolyx) eczeem

Dit eczeem wordt gekenmerkt door kleine blaasjes op de zijkanten van vingers en handpalmen en soms ook op tenen en voeten. De jeuk is hevig. De blaasjes kunnen barsten of verdwijnen. Daarna volgt een ‘droge fase’ met schilfers en kloven met minder jeuk. Het doet zich voor bij mannen en vrouwen met een leeftijd tussenbegin lees verder de 20 en 40 jaar, maar vaker bij vrouwen. Een eerste aanval ontstaat vaak bij warm weer of na langdurige stress. De aandoening is cyclisch, waarbij natte en droge fasen afwisselen.

De westerse behandeling bestaat uit hormoonzalf, aanvettende zalf, teerzalven, zalven met calcineurinremmers, pillen en lichttherapie. Het gebruik van kaliumpermanganaat helpt de blaasjes indrogen en infectie bestrijden maar handen, voeten of nagels worden hierdoor tijdelijk bruin van kleur.

De oosterse oplossing

De Chinese geneeskunde ziet dit eczeem als een uiting van een dieper gelegen probleem. Wij gaan ervan uit dat iemand met dit eczeem belast is met aanwezigheid van onzuivere energie met Hitte en Vuur Toxin component. Dit zullen wij eerst intern zuiveren met Chinese kruiden en acupunctuur. Daarnaast schrijven wij ook uitwendige kruidenbadjes voor.

We onderscheiden 3 types:

  1. Lever en Galblaas Damp Hitte met Vuur Toxin. Met blaasjes tussen de vingers, in ernstige gevallen ook op de palmen en dorsum van de handen of zelfs armen, nek en gezicht.
  2. Milt Damp-Hitte met Vuur Toxin. Gekenmerkt door blaasjes, meestal op de tenen en voeten, vaak in combinatie met spijsverteringsklachten en vermoeidheid.
  3. Qi en Xue leegte met Vuur Toxin. Gekenmerkt door kloven, droge huid en weinig blaasjes. Verder is er vermoeidheid en slapeloosheid.

Op grond van deze informatie stellen wij uw diagnose in termen van Chinese geneeskunde. En bepalen we uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. De behandelduur is drie maanden. Na de genezing moet de huid nog zes maanden worden ontzien. U krijgt hier adviezen over.