google-site-verification: google423ee45e0cacd5a8.html [google423ee45e0cacd5a8.html]

Atopisch eczeem

Atopisch eczeem

Deze jeukende huidontsteking is chronisch, vaak levenslang sluimerend aanwezig met actieve periodes. Het kan erfelijk zijn. Atopisch eczeem is onderdeel van begin lees verderhet atopisch syndroom dat bestaat uit eczeem, hooikoorts en astma, maar kan zich ook afzonderlijk uiten.

De normale westerse behandeling bestaat uit uitwendige zalf op basis van corticosteroïden of teerzalf en een inwendige kuur van Antihistaminica of corticosteroïden.

De oosterse oplossing

De Chinese geneeskunde ziet atopisch eczeem als een ernstige verstoring van het energetisch systeem. We onderscheiden zeven typen. De diagnose wordt gesteld aan de hand van de plaats en uiterlijk van het eczeem.

Het eczeem kan namelijk verschillende vormen aannemen: droog en rood, droog met verhardingen, met papels, pustels, gele korsten, vochtblaasjes en sijpelend vocht, met duidelijke grens met de gezonde huid of vage grens met gezonde huid. De mate van de jeuk en de tijd in het etmaal waarop de jeuk het hevigst is, zijn ook van belang. Daarnaast kijken wij naar het functioneren van orgaan systemen. Wij zullen u vragen stellen over bijvoorbeeld uw spijsvertering, transpireren en uw slaappatroon.

Op grond van deze informatie stellen wij uw diagnose in termen van Chinese geneeskunde. En bepalen we uw behandelplan en het verwachte aantal behandelingen. Die zullen bestaan uit wekelijkse acupunctuur (later afgebouwd naar eenmaal per twee of drie weken) en inname van Chinese kruiden. De behandelduur is drie tot zes ma